Minimaratón 2017

Prvá októbrová nedeľa v Košiciach vždy patrí predovšetkým Medzinárodnému maratónu mieru. A vrámci neho sa bežia ďalšie súťaže a jedná z nich je Minimaratón, ktorého sa žiaci našej školy i poniektorí učitelia už zúčastňujú pravidelne. A dňa 1. 10. 2017 sa opäť bežalo.

v júli počas letných prázdnin som začal oslovovať žiakov, či by nemali záujem sa zúčastniť tohtoročného Minimaratónu, ktorý meria 4,2 km. Našli sa i bývalí žiaci, ktorí tiež chceli ísť. Skoršia registrácia má tú výhodu, že sa platí menej a to len 7€. V septembri už to bolo za 10€. Kolegu Vaška som prihlásil automaticky 🙂 Spolu nás bolo 11, vyplatil som za všetkých cez Internetbanking a neskôr sa mi peniažky vrátili.

Vytlačil som akceptáciu štartu a v piatok poobede 30.9. sme sa vybrali po tričká i štartovné čísla do Auparku. Výber veľkosti tričiek ani mi nerobil problém, nakoľko všetkých, ktorých som prihlásil, som poznal. Poďakovanie patrí Deniske Bindovej, ktorá v asistencii sestry sa zahrala poštárku a po dedinách rozniesli tričká.

V nedeľu ráno, krátko po pol deviatej, sme sa stretli pri divadle Thália. Po menšej rozcvičke, fotogramiáde, sme sa presunuli na štart. O 9:00 hod. bol najprv štart hlavnej disciplíny a to maratónu i polmaratónu. A o 9:11 hod. sme vyštartovali my na beh 4,2 km ulicami mestá Košíc. Každý šiel svojim tempom.

Všetci účastníci tejto veľkolepej akcie dobehli úspešne do cieľa a počas celého behu si vychutnávali fantastickú atmosféru povzbudzujúceho obecenstva. V cieli každý dostal medailu. Tešíme sa na ďalší ročník a veríme, že sa k nám pridajú aj ďalší žiaci, či už terajší alebo bývalí.

PS: Tohtoročný Minimaratón vyhrala naša bývalá žiačka Radka Škovranová! Gratulujeme! 🙂

p. uč. FALIS

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *