Volejbalový turnaj štvorčlenných družstiev

Dňa 24.5.2023 za účasti 4 družstiev sa uskutočnil počas volejbalového krúžky turnaj štvorčlenných družstiev. Malo to byť ako výstup toho, čo sa žiaci naučili počas celého roka. Hralo sa na menšie ihrisko, nakoľko sa jednalo o MIDI systém a nie o šestkový volejbal. Nevieme prečo, ale tento systém sa praktizoval i tento rok na okresnom kole v Moldave. A samozrejme má iné pravidlá ako šestkový, napr. prvá lopta sa nedá šupnúť hneď na druhú stranu.

A kto hral? Žiaci sa sami rozdelili do družstiev i vymysleli názvy.

  • Besné veveričky – Lili, Vanesa, Karinka a Stefi
  • Štvorka – Bianka, Nelka, Maro a Šimon zo 7.A
  • Ružové kvietočky – Kajka, Dominika, Nina a Šimon z 9.B
  • Východniarske babky – Jakub, Šimon z 5.C, Karin a miesto mňa hral Šimon z 9.B

Hralo sa na čas, aby sa to stihlo do konca krúžku a čakalo nás teda 6 zápasov, každý tím odohral po 3 zápasy.

O víťazovi rozhodla jedna lopta! Nakoľko prvé dva tímy mali zhodne po dve víťazstva a jednej prehre. Ba dokonca i o treťom mieste rozhodla jedna lopta! Kritérium o celkovom umiestnení družstiev rozhodovali body a pomer lôpt. 

Celkové poradie:

  1. Východniarske babky
  2. Besné líšky
  3. Štvorka
  4. Ružové kvietočky.

Žiaci, ktorí sa umiestnili na prvých troch miestach, dostali medaily a potom všetci i nejaké sladkosti. Veríme, že takto v priateľskej atmosfére budeme pokračovať i v ďalšom školskom roku a že natrénované sa premietne do úspechu na okresnom kolo v Moldave. Teraz chlapci neboli, lebo dali také zvláštne pravidlo pre MIDI, že piataci a deviataci nemohli hrať! Bez komentára.

uč. Falis