OK vo volejbale žiačok

web-DSCN5660Dňa 19.3.2015 sa konalo v Moldave nad Bodvou OK vo volejbale žiačok. Zastúpenie mala i naša škola, ktorá si nepočínala zle. Turnaja sa zúčastnilo 7 škôl – dve z Moldavy, dve zo Ždane a po jednej z  Čane, Valalík i Hanisky.

Naše dievčatá sa v základnej skupine stretli najprv s domácou ZŠ ČSA Moldavou s web-DSCN5692ktorou prehrali 0:2 na sety, keď v druhom sete podali zlepšený výkon, ale prehrali ho v pomere 21:25. Druhý zápas v skupine rozhodol o postupujúcom do semifinále a bola to práve ZŠ Čaňa, ktorá porazila ZŠ Hanisku v pomere 2:0! 🙂

V druhej skupine si najlepšie počínala ZŠ Ždaňa, ktorá základnú skupinu vyhrala! A teda vyzeralo, že my budeme hrať zápas o 3. miesto a Ždaňa finále. Keď tu zrazu prišli organizátorka s oznamom, že sa bude hrať semifinále. Bol to hlavne šok pre Ždaňu, lebo to semifinále sa predtým nikdy nehralo. Vieme prečo 🙂

web-DSCN5723A teda v semifinále sa naše dievčatá stretli so Ždaňou, ktorej sme podľahli 15:25 a 19:25. V druhom semifinále ZŠ Severná Moldava porazila ZŠ ČSA Moldavu 2:0. V boji o 3. miesto, teda už to nebol ani boj, sme prehrali s ČSA Moldavou 0:2. Vo finále sa stretli víťazi semifinále ZŠ Severná Moldava a ZŠ Ždaňa. Nakoniec turnaj  vyhrala domáca ZŠ Severná.

Celkové poradie:

  1. ZŠ Severná Moldava nad Bodvou
  2. ZŠ Ždaňa
  3. ZŠ ČSA Moldava
  4. ZŠ Čaňa

5. – 7.  ZŠ Valaliky, ZŠ Ždaňa cirkevná, ZŠ Haniska

A kto nás reprezentoval? Denisa Bindová, Aneta Ujjobágyová, Salome Bindová, Veronika Petrášová, Kristína Vargová, Juliana Hockicková a Dominika Vargová a Natália Bialková.

uč. Falis