OK v bedmintone – postup na KK

web-DSCN0855Dňa 7.11.2014 sa uskutočnilo v Rozhanovciach Okresné kolo v bedmintone žiakov a žiačok. Našu školu reprezentovalo 8 žiakov. Skvelý úspech dosiahli starší žiaci bratia Pancurákovci Tomáš s Jakubom. Napriek jednej prehre postúpili na Krajské kolo v bedmintone do Košíc! V histórii tejto súťaže bol vždy víťaz starších žiakov z Rozhanoviec. Ale poďme po poriadku.

web-DSCN0774V kategórii mladších žiačok sme mali zastúpenie v podaní dievčat Denisy Bindovej zo 6. B a Emy Juhászovej tiež zo 6.B triedy. V tejto kategórii boli len tri školy, teda dievčatá mali istú medailu. Konečné 2. miesto je pekné, ale mali sme na dosah i prvé miesto.

 Výsledky:

 Čaňa – Slanec 2:0, Čaňa – Rozhanovce 1:2

web-DSCN0692V kategórii mladších žiakov nás reprezentovali bratia Erik a Patrik Sijkovci z 3.B a 5.A triedy. Súťažili štyri školy, jeden vyhratý zápas nám zabezpečil konečné 3. miesto a radosť z prvej medaily bola pre chlapcov ohromná.

 Výsledky:

 Čaňa – Kysak 0:2, Čaňa – Rozhanovce 0:2, Čaňa – Slanec 2:1

web-DSCN0828V kategórii starších žiačok nás reprezentovali dievčatá Salika Bindová s Anetou Ujjabágyovou z 8.C triedy. Pred posledným zápasom ešte bola šanca na medailu, dievčatá dostali dobre zabrať, snažili sa, ale na lepšie ako 4. miesto to teraz nebolo.

 Výsledky:

 Čaňa – Rozhanovce 0:2, Čaňa – Ždaňa 0:2, Čaňa – Valaliky 2:1, Čaňa – Kysak 0:2

web-DSCN0822V kategórii starších žiakov nás reprezentovali už spomenutí bratia Jakub a Tomáš Pancurákovci z 8. A triedy. Len v prvom zápase našli chlapci premožiteľa, tesne prehrali až vo štvorhre so Ždaňou. Ale potom sa naladili na víťaznú vlnu a ostatné zápasy chlapci vyhrali. A keďže Ždaňa prehrala s Rozhanovcami a my sme vyhrali nad Rozhanovcami, tri školy mali po 6 bodov. Ale ZŠ Čaňa mala lepší pomer setov 7:3, nakoľko ZŠ Rozhanovce i ZŠ Ždaňa mali 7:4 tak celkovým víťazom sa stala naša škola ZŠ Čaňa a postúpila na Krajské kolo do Košíc, ktoré sa uskutoční 28.11.2014!

 Výsledky:

Čaňa – Ždaňa 1:2, Čaňa – Kysak 2:0, Čaňa – Valaliky 2:0, Čaňa – Rozhanovce 2:1

 Na okresnom kole nás reprezentovali štyri dvojice, získali sme prvé, druhé, tretie i štvrté miesto, teda spokojnosť je na mieste, máme postup na kraj v podaní dvojice Jakub a Tomáš Pancurákovci.

 Poďakovanie patrí aj p. Sijkovi, ktorý nám zabezpečil odvoz dvoch dvojíc a na vlastné oči videl, že ako sa snažia jeho synovia na ihrisku.

 Bedmintonový krúžok je prospešný a kto by zo žiakov chcel si zahrať bedminton, tak vo štvrtok od 13:30 vo veľkej telocvični.

 uč. Falis

web-postcard-bedminton