Prvá bedmintonová sobota žiakov s rodičmi

Po minuloročnom bedmintonovom ošiale, keď sa mi u nás v škole so svojimi zanietencami podarilo zorganizovať 4 bedmintonové soboty pre žiakov s rodičmi, som v novom školskom roku dňa 20.10.2018 opäť zorganizoval takéto prvé podujatie, kde si žiaci so svojimi rodičmi do sýta mohli zahrať bedminton a teda si takto zašportovať.

Už pred deviatou hodinou ráno zavítali prvé rodinky do školy. Pomohli mi pripraviť hracie ihriská, zapol som hudbu i svetlá a mohlo sa začať hrať. Ako je zvykom, donieslo sa i nejaké občerstvenie, ktoré bolo na stoloch pri dverách telocvične. Deti majú v obľube si zahrať bedminton a popri tom si niečo uchmatnúť zo stola. 🙂

Tak isto bola k nahliadnutiu fotogaléria bedmintonu z predošlých rokov. Veď tento školský rok je to už 10 rokov, čo som začal v škole s bedmintonom. Na ďalšom takomto bedmintonovým stretnutí sa bude krstiť kniha, na ktorej poctivo pracujem.

Okolo pol jedenástej prišli posledné rodinky, telocvičňa sa pekne zaplnila a len detí som napočítal do 40 a tak isto sa zaplnili i naše stoly s občerstvením … vlastne preplnili 🙂

A prišiel čas na kolotoč žiakov. Ako stále, súťažilo sa o medaily, diplomy i krásne poháre. Do súťaže sa zapojilo až 26 žiakov, asi doposiaľ najviac. Hralo sa na osem kôl. Kto vypadol prvý, dostal jeden bod, kto druhý, dva body, atď.

Ale pri vyhodnotení boli u žiakov dve kategórie, chlapci a dievčatá, teda až šesť medailí, ale to je samozrejmosť 🙂

Poradie na prvých troch miestach:

Chlapci:

  1. Šimon Šimko 152 b
  2. Dávid Kassai 135 b
  3. Patrik Fekete 113 b

Dievčatá:

  1. Zoja Čonková 167 b
  2. Laura Kmecová 152 b
  3. Lenka Škripková 148 b

Gratulujeme!

Rodičov sa do kolotoča zapojilo 14, súťažilo sa na 10 kôl.

Poradie na prvých troch miestach:

Ocovia:

  1. Viliam Blaško 134 b
  2. Rastislav Frančák 78 b
  3. Dávid Ondruš 77 b

Mamy:

  1. Miroslava Ondrušová 94 b
  2. Michaela Hockicková 93 b
  3. Viktória Štipčičová 85 b

Gratulujeme!

Po kolotočoch nasledovala tanečná polhodinka, kde si žiaci s rodičmi mohli zatancovať cez aplikáciu JUST DANCE NOW v malej telocvični. Ostatní sa mohli porozprávať, zahrať si bedminton vo veľkej telocvični alebo sa občerstviť. Po druhej hodine poobede prebehlo vyhodnotenie súťaži. A kto zo žiakov ešte ostal, mohol si zahrať kolotoč – cenu útechy na 5 kôl. A komu sa tu najlepšie darilo?

Útecha:

  1. Kristínka Strápková 48 b
  2. Júliana Slovenská 46 b
  3. Lesanna Slovenská 39 b

Gratulujeme!

Samozrejme nechýbala spoločná fotka. Ďakujem všetkých, ktorí sa zapojili do tohto projektu, lebo bez vás by to nebolo ono. Mnohí z vás, čo ste chodili minulý šk. rok, ste nemohli prísť, lebo niekto šiel napr. do Bratislavy vrámci krúžku alebo ste mali pracovné povinnosti. Ale miesto vás prišlo ďalšie rodinky, ktoré min. šk. rok neboli napr. Zentkovci, Frančákovci, Feketeovci, Gedeonovci, Kaňuchovci, Hajzerovci, Matiovci, …

A čo dodať na záver? Ďakujem všetkým zúčastneným! Ďakujem pani riaditeľke za poskytnutie priestorov. Hneď na ďalší týždeň som stretával rodičov v škole, že kedy zase bude takéto športové podujatie. V decembri je hala obsadená basketbalom(8.12., 15.12.), domáce zápasy bude hrať BA Čaňa, teda môžte prísť fandiť basketbalu. A najbližšie sa stretneme asi v januári! Ale to ešte dám vedieť. Zatiaľ toľko.

uč. FALIS

PS: Perlička na záver. Zoja mala takú radosť z 1. miesta i krásneho pohára, že od radosti i raketu zabudla v telocvični 🙂 I Šimon dostal za prvé miesto pohár. A u rodín vyhrali Blaškovci. Gratulujeme!

Fotogaléria: TU (fotky sa dajú pozrieť i bez registrácie na FB)